top of page
AdobeStock_218025408 (1).jpeg

Wat je nodig hebt. Wanneer je het nodig hebt.

Waarom een Virtuele Assistent?

Er is veel veranderd in het dagelijkse leven, veel gaat tegenwoordig digitaal, dus waarom zou u niet denken aan een digitale assistent, die u helpt wanneer u het nodig heeft. Denk hierbij aan het uit handen nemen van werkzaamheden zoals het klaarzetten van uw Social Media posts, het bijhouden van uw website, uw agenda beheren of zelfs het beheren van uw mailbox. Ik werk vanuit huis of een flexplek ergens in de buurt. U kunt mij flexibel inzetten, al vanaf een paar uur per week.

 

Het lijkt misschien een onnodige uitgave, want veel kunt u zelf ook doen. Maar denk dan eens aan het volgende. Wilt u tijd besteden aan bijv. het bijhouden van uw website, dan moet u zich afvragen wat uw uurtarief is. Als u deze werkzaamheden uitbesteedt dan kunt u zich bezighouden met het leiden van uw bedrijf, uw klanten en netwerken.

 

Bekijk eens onderstaande rekensom:

  • Stel, uw uurtarief is € 85,- en die van uw VA is € 47,50. Als we ervan uitgaan dat u ongeveer 25 uur bezig bent met de organisatie van een bijeenkomst dan bespaart u in totaal € 940,50. Want: 25 x € 85 – 25 x € 47,50 = € 940,50. In die 25 uur kunt u zich bezig houden met declarabele werkzaamheden voor uw bestaande klanten, waar u anders geen tijd voor zou hebben. Snel verdiend!

  • Een ander voorbeeld: U heeft een klus aangenomen voor een vast tarief van € 1.500,-, waar u ongeveer 12 uur mee bezig bent. Omgerekend heeft u dan een uurtarief van € 125,-. Tijdens deze klus kunt u misschien de helft van deze uren wel uitbesteden aan uw VA, voor € 50,- per uur. Deze kosten bedragen in totaal € 600,-. De klus levert dus uiteindelijk € 900,- op maar zelf bent u er nog maar 6 uur mee bezig waardoor uw uurtarief is gestegen van € 125,- naar € 150,- per uur. Die andere 6 uur kunt u vervolgens weer besteden aan acquisitie of andere klanten. Zo levert een VA u dus geld op in plaats van dat het geld kost.

Of denk eens aan het volgende.

U heeft een eenmanszaak en wilt uiteraard ook wel eens met vakantie. Nu zit uw familie niet echt te wachten op het feit dat u ook dan de hele dag met uw bedrijf bezig bent. Schakel mij in; ik hou uw mailbox bij en u schakelt de telefoon door. Een maal per dag bericht ik u via mail of telefoon wat er gebeurd is, zodat u zelf kunt kijken wat echt niet kan wachten. Hoe fijn is dat!

 

Om te bekijken welke taken u aan uw VA zou kunnen uitbesteden is het zinvol om eens een lijst bij te houden met werkzaamheden die u wekelijks doet (of zou moeten doen) voor uw bedrijf die u geen geld opleveren (hoeveel tijd kost u dit) en die u beter zou kunnen besteden. Denk hierbij dan o.a. aan uw administratie, e-mail, telefoon, offertes opmaken, nieuwsbrief, social media, websites onderhouden, bestellingen verwerken webshop en zo veel meer. En ook tijdens uw vakantie, heeft u dan echt eens tijd om vakantie te vieren, want uw VA houdt alles in de gaten en u op de hoogte. Na het inzichtelijk maken van uw werkzaamheden kunt u zo een aantal taken wekelijks overdragen aan uw VA met als doel: meer omzet genereren!

 

Nog niet overtuigd? Begin dan eens met het uitzetten van kleine werkzaamheden zoals het bijhouden van uw social media of email. Bevalt het u? Ga dan een stap verder en laat uw overeenkomsten/offertes uitwerken. Naast het opbouwen van een vertrouwensband moet ook u een goed gevoel hebben bij het uitbesteden van de werkzaamheden.

Vanaf nu kunt u uw eigen Virtueel Assistent (VA) “in dienst nemen”. En dat is nu eigenlijk het fijne van een VA, u gaat geen dienstverband met mij aan, dus geen hoge personeelskosten.

 

Ik, als uw VA, ben flexibel. Heeft u even minder werkzaamheden in een bepaalde periode? Geen probleem, dan besteedt u even geen werk uit. Heeft u een extra project voor de komende 3 maanden? Maak dan een afspraak voor extra hulp in die periode. Zo flexibel is het!

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met mij op zodat we kunnen bekijken of we bij elkaar passen.

AdobeStock_164135560.jpeg
bottom of page